Banyo giderine klozet bağlamak mümkün mü?

Örnek Uygulamalar 2022-04-12

Banyo giderine klozet bağlamak mümkün mü?

Bu  yazımızda 100 mm ’lik tuvalet gideri olmayan yerlere nasıl tuvalet kurulabileceği hakkında bilgi vereceğiz. Gider olmayan banyoya klozet kurmak, lavabo giderine klozet bağlamak, 50mm’lik gidere tuvalet kurmak gibi sorulara cevap vermiş olacağız.

WC Öğütücü, tuvalet öğütücü, kapalı hazneli klozet arkası pompa vb. tabir edilen SFA pompaları ile gidere uzak yerlere tuvalet kurmanız mümkündür.

SFA WC Öğütücü nasıl çalışır?

Tuvalet, lavabo, duş veya çamaşır makinesinden gelen atık su SFA WC öğütücünün haznesinde belli bir seviyeye ulaştığında cihaz suyu algılar, atığı öğüterek sıvı hale getirir ve 32 mm bir PVC boru ile en yakın gidere tahliye eder. Bu işlem 4-5 saniye sürmektedir.

50 mm’lik gidere bağlanabilir mi?

SFA WC öğütücünün tahliye boru çapı 32mm olduğu için 50mm’lik gidere bağlanabilir. Böylece zemini kırarak yeni bir tesisat döşemeye gerek kalmaz. Genellikle duş bulunan ebeveyn banyosuna tuvalet eklenmesi, lavabo gideri olan bir odayı tuvalete çevirme vb. gibi durumlarda kullanılmaktadır.

Ses seviyesi ve koku

Ev tipi SFA wc öğütücüler sessiz çalışır, sifon sesinden yüksek bir sesi yoktur. Örneğin klozet, lavabo, duş ve çamaşır makinesi bağlanabilen SANIPRO XR'nin ses seviyesi 46 dB(A)’dır. Ayrıca SFA WC öğütücünün üst bölümünde yer alan havalık ve karbon filtre sayesinde koku oluşmaz.  

Örnek uygulama

Lavabo giderine klozet bağlama örnek uygulaması